Klasické těsto na linecké cukroví můžete doplnit o bílý jogurt. Těsto bude měkčí a vláčnější, výsledné cukroví je křehké a chutné.
Ingredience (30 x porce)
Postup přípravy
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pokojovou teplotu musí mít i žloutky a jogurt. Smícháme dohromady s moukou, cukry a citronovou kůrou.
Těsto vypracováváme ručně, dokud se všechny složky nespojí. Je třeba delší zpracování až vám vznikne kompaktní a nelepivé těsto.
Kuličku těsta dáme do sáčku a necháme v lednici na několik hodin nejlépe do druhého dne.
Před vykrajováním si těsto necháme v pokojové teplotě asi 1 hodinu. Rozválíme na plát silný asi 1 - 2 mm, podsypáváme moukou. Vykrajujeme tvary a pečeme na pečícím papíru na 180 stupňů asi 10 minut. Slepované tenčí, sušenky silnější.
Necháme vychladnout, slepujeme marmeládou nebo ponecháme jako sušenku. Pocukrujeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 189.09 kcal |
Protein: 2.40 g |
Sacharidy: 27.81 g |
z toho cukr: 13.46 g |
Tuk: 7.39 g |
z toho nas. MK: 4.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2290-linecke-cukrovi-s-jogurtem