Trojbarevný koláč

Sladký a velký koláč s barevnými pruhy v řezu. Místo meruňkového kompotu můžete použít jahodový a nahoru koláč ozdobit šlehačkou.

Reklama

Ingredience

2. vrstva

3. vrstva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a mléko. Poté pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2.
Vlijeme do velké dortové formy, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme na 170 stupňů asi 20 minut.
3.
Ke konci pečení připravíme pevný sníh z bílků. Do hotového sněhu zašleháme cukr. Množství cukru je možné regulovat, ochutnejte směs, někdo má radši sladší moučník, jiný méně. Sněhová vrstva je v moučníku chuťově výrazná, množství cukru si vyzkoušejte a přidávejte postupně. Hodí se i lžíce citrónové šťávy.
4.
Sněhovou vrstvu dáme na hotový korpus, rozetřeme a dáme zprudka zapéct na 200 stupňů. Pečeme jen pár minut, nahoře sníh zezlátne.
5.
Necháme vystydnout a připravíme krém. Do změklého másla zašleháme kompotované ovoce a směs přisladíme (zavařeniny jsou různě sladké, opět platí, množství cukru upravte). Natřeme na hotový koláč, uhladíme a dáme zatuhnout do lednice.

Od: Iva V, 19.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
35 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 16 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
222.01 kcal
Protein
2.53 g
Sacharidy
z toho cukr
23.62 g
18.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.31 g
6.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama