Bábovka dvou barev
Očekáváte návštěvu nebo chcete přinést něco dobrého kamarádce ke kávičce? Vsaďte na bábovku.
Reklama
Postup přípravy
1.
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidáme olej, vodu, nastrouhanou citrónovou kůru z půlky důkladně omytého citrónu a zašleháme.
2.
Přidáme prosátou hladkou i polohrubou mouku s polovinou balíčku kypřícího prášku. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta. Do jedné třetiny těsta přidáme kakao. Množství nechám na vás, někdo raději méně, někdo více.
3.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní nejprve světlé těsto a poté kakaové. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi hodinku. Necháme zchladnout a vyklopíme. Nakonec pocukrujeme a můžeme podávat. Bábovka je nadýchaná a vláčná.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
205.39 kcal |
Protein |
3.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.65 g
16.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.20 g
1.59 g
|
Reklama
Reklama