Bábovka dvou barev

Očekáváte návštěvu nebo chcete přinést něco dobrého kamarádce ke kávičce? Vsaďte na bábovku.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidáme olej, vodu, nastrouhanou citrónovou kůru z půlky důkladně omytého citrónu a zašleháme.
2.
Přidáme prosátou hladkou i polohrubou mouku s polovinou balíčku kypřícího prášku. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta. Do jedné třetiny těsta přidáme kakao. Množství nechám na vás, někdo raději méně, někdo více.
3.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní nejprve světlé těsto a poté kakaové. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi hodinku. Necháme zchladnout a vyklopíme. Nakonec pocukrujeme a můžeme podávat. Bábovka je nadýchaná a vláčná.

Od: Šárka75, 30.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
207.08 kcal
Protein
2.81 g
Sacharidy
z toho cukr
28.23 g
16.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.15 g
1.59 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama