Šlehačková hrnková bábovka

K nedělní kávě není nic lepšího než vláčná bábovka, kterou máte "raz dva" hotovou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme si troubu na 190°C.
2.
DO větší mísy dáme celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut.
3.
Do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a šleháme další 3 minuty.
4.
Nakonec si promícháme kypřicí prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta si dáme stranou a vmícháme do ní kakao.
5.
Do formy na bábovku nalijeme polovinu těsta bez kakaa, následně celou část s kakaem a nakonec druhou polovinu bez kakaa.
6.
Bábovku dáme péct na 20 minut na 150° a následně zvýšíme na 180° a pečeme dalších 20-30 minut. Záleží však na tom, jak vaše trouba peče. Zkoušíme špejlí.
7.
Hotovou bábovku můžeme třeba posypat cukrem či polít čokoládovou polevou - já většinou podávám bábovku bez cukru i polevy. :-) Dobrou chuť!

Od: Zuzana, 16.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
351.82 kcal
Protein
4.99 g
Sacharidy
z toho cukr
35.26 g
18.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.50 g
6.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama