Sněhová bábovka

Krásně nadýchaná dvoubarevná bábovka, která je jednoduchá na přípravu. Vydrží dlouho čerstvá. Je skvělá na svačinku a k odpolední kávě.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, můžeme přidat špetku soli.
2.
Do žloutků pomalu přidáváme cukr a šleháme do pěny, jakmile je směs příliš hustá, přiléváme mléko. Takto zašleháme veškerý cukr. Promícháme s olejem.
3.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k vajíčkům. Nakonec do směsi opatrně a rychle zamícháme sníh.
4.
Nalejeme do formy na bábovku, silikonovou netřeba vymazávat. ¼ těsta necháme v míse.
5.
Do zbylého těsta dáme kakao a zamícháme. Vlijeme do bábovky a můžeme špejlí trochu rozmíchat.
6.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Od: Ráďa 78, 14.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
242.37 kcal
Protein
4.46 g
Sacharidy
z toho cukr
36.19 g
19.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.06 g
1.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama