Sněhová bábovka

Krásně nadýchaná dvoubarevná bábovka, která je jednoduchá na přípravu. Vydrží dlouho čerstvá. Je skvělá na svačinku a k odpolední kávě.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, můžeme přidat špetku soli.
2.
Do žloutků pomalu přidáváme cukr a šleháme do pěny, jakmile je směs příliš hustá, přiléváme mléko. Takto zašleháme veškerý cukr. Promícháme s olejem.
3.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k vajíčkům. Nakonec do směsi opatrně a rychle zamícháme sníh.
4.
Nalejeme do formy na bábovku, silikonovou netřeba vymazávat. ¼ těsta necháme v míse.
5.
Do zbylého těsta dáme kakao a zamícháme. Vlijeme do bábovky a můžeme špejlí trochu rozmíchat.
6.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Od: Ráďa 78, 14.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
246.69 kcal
Protein
3.81 g
Sacharidy
z toho cukr
37.66 g
19.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.93 g
1.52 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama