Sněhová bábovka s máslem

Jemná a nadýchaná bábovka, která vůbec není suchá. Zůstává vláčná několik dní. Můžete ji dozdobit citrónovou nebo čokoládovou polevou. S přidáním kakaa do části těsta vytvoří mramorový efekt.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli.
2.
Do žloutků přidáme tvaroh a měkké máslo. Prošleháme. Zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva a vařechou vmícháme do těsta.
3.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C pod alobal na 45 minut. Vypneme a necháme v troubě asi 15 minut.
4.
Cukrujeme nebo zdobíme polevou.

Od: Iva V, 31.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
3 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
288.41 kcal
Protein
5.17 g
Sacharidy
z toho cukr
29.80 g
20.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.80 g
10.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama