Bábovka s tvarohovou náplní
Tato bábovka je skvělou volbou pro milovníky vláčných moučníků s překvapením uvnitř. Kombinace kakaového těsta a jemné tvarohové náplně vytváří nejen vizuálně efektní řez, ale i vyváženou chuť s vanilkovým podtónem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko a promícháme. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Vypracujeme hladké těsto.
2.
Tvaroh smícháme s oběma cukry, pudinkovým práškem a trochou mléka, aby vznikla jemná krémová hmota.
3.
Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou.
4.
Do formy nalijeme polovinu těsta, na něj opatrně rozetřeme tvarohovou náplň (můžeme lžící klást do středu vrstvy), a poté přelijeme zbytkem těsta.
5.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 50–60 minut – kontrolujeme špejlí.
6.
Po upečení necháme bábovku chvíli chladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
385.88 kcal |
Protein |
12.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
53.26 g
30.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.66 g
3.42 g
|
Reklama
Reklama