Jemná a nadýchaná bábovka, která vůbec není suchá. Zůstává vláčná několik dní. Můžete ji dozdobit citrónovou nebo čokoládovou polevou. S přidáním kakaa do části těsta vytvoří mramorový efekt.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli.
Do žloutků přidáme tvaroh a měkké máslo. Prošleháme. Zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva a vařechou vmícháme do těsta.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C pod alobal na 45 minut. Vypneme a necháme v troubě asi 15 minut.
Cukrujeme nebo zdobíme polevou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 288.41 kcal |
Protein: 5.17 g |
Sacharidy: 29.80 g |
z toho cukr: 20.18 g |
Tuk: 16.80 g |
z toho nas. MK: 10.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3654-snehova-babovka-s-maslem