Kynutá bábovka
Kynuté těsto je skvělé na záviny, koláče i koblížky. Vyzkoušeli jste jej na bábovku? Chutná výborně a dlouho vydrží vláčná.
Reklama
Postup přípravy
1.
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu hladké mouky. Prošleháme metličkou a necháme vzejít kvásek.
2.
V míse smícháme změklé máslo s cukrem, vejcem a žloutkem. Přidáme mouku a sůl. Promícháme.
3.
Nalijeme hotový kvásek a propracujeme těsto. Může trošku lepit, ale ne příliš, případně přisypejte mouku.
4.
Těsto dobře propracujte a dejte jej na hodinu kynout. Poté znovu propracujte a znovu vykynout.
5.
Těsto vyválejte na obdélník, vysoký asi 1 cm. Nakrájejte na něj plátky másla, posypte ořechy a cukrem.
6.
Smotejte na závin, dobře utěsněte strany. Vložte do bábovkové formy, přitlačte konce k sobě a znovu nechte půl hodiny kynout.
7.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
291.20 kcal |
Protein |
5.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.19 g
10.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.77 g
6.82 g
|
Reklama
Reklama