Kynutá bábovka

Kynuté těsto je skvělé na záviny, koláče i koblížky. Vyzkoušeli jste jej na bábovku? Chutná výborně a dlouho vydrží vláčná.

Reklama

Ingredience

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu hladké mouky. Prošleháme metličkou a necháme vzejít kvásek.
2.
V míse smícháme změklé máslo s cukrem, vejcem a žloutkem. Přidáme mouku a sůl. Promícháme.
3.
Nalijeme hotový kvásek a propracujeme těsto. Může trošku lepit, ale ne příliš, případně přisypejte mouku.
4.
Těsto dobře propracujte a dejte jej na hodinu kynout. Poté znovu propracujte a znovu vykynout.
5.
Těsto vyválejte na obdélník, vysoký asi 1 cm. Nakrájejte na něj plátky másla, posypte ořechy a cukrem.
6.
Smotejte na závin, dobře utěsněte strany. Vložte do bábovkové formy, přitlačte konce k sobě a znovu nechte půl hodiny kynout.
7.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.

Od: Ráďa 78, 28.2.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
5 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
291.20 kcal
Protein
5.96 g
Sacharidy
z toho cukr
36.19 g
10.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.77 g
6.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama