Kynutá bábovka
Kynuté těsto je skvělé na záviny, koláče i koblížky. Vyzkoušeli jste jej na bábovku? Chutná výborně a dlouho vydrží vláčná.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Náplň
-
-
-
Postup přípravy
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu hladké mouky. Prošleháme metličkou a necháme vzejít kvásek.
- V míse smícháme změklé máslo s cukrem, vejcem a žloutkem. Přidáme mouku a sůl. Promícháme.
- Nalijeme hotový kvásek a propracujeme těsto. Může trošku lepit, ale ne příliš, případně přisypejte mouku.
- Těsto dobře propracujte a dejte jej na hodinu kynout. Poté znovu propracujte a znovu vykynout.
- Těsto vyválejte na obdélník, vysoký asi 1 cm. Nakrájejte na něj plátky másla, posypte ořechy a cukrem.
- Smotejte na závin, dobře utěsněte strany. Vložte do bábovkové formy, přitlačte konce k sobě a znovu nechte půl hodiny kynout.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 291.20 kcal |
Protein: 5.96 g |
Sacharidy: 36.19 g |
z toho cukr: 10.17 g |
Tuk: 13.77 g |
z toho nas. MK: 6.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2460-kynuta-babovka