Kynutá bábovka

Kynuté těsto je skvělé na záviny, koláče i koblížky. Vyzkoušeli jste jej na bábovku? Chutná výborně a dlouho vydrží vláčná.

Ingredience (15 x porce)

Náplň

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu hladké mouky. Prošleháme metličkou a necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme změklé máslo s cukrem, vejcem a žloutkem. Přidáme mouku a sůl. Promícháme.
  3. Nalijeme hotový kvásek a propracujeme těsto. Může trošku lepit, ale ne příliš, případně přisypejte mouku.
  4. Těsto dobře propracujte a dejte jej na hodinu kynout. Poté znovu propracujte a znovu vykynout.
  5. Těsto vyválejte na obdélník, vysoký asi 1 cm. Nakrájejte na něj plátky másla, posypte ořechy a cukrem.
  6. Smotejte na závin, dobře utěsněte strany. Vložte do bábovkové formy, přitlačte konce k sobě a znovu nechte půl hodiny kynout.
  7. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 291.20 kcal | Protein: 5.96 g | Sacharidy: 36.19 g | z toho cukr: 10.17 g | Tuk: 13.77 g | z toho nas. MK: 6.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2460-kynuta-babovka