Mramorovaná bábovka se zakysanou smetanou

Výborná bábovka, která není suchá a vydrží dlouho vláčná. Pozor si dejte na závěrečné vrstvení těsta. Je důležité vlévat nejprve světlou směs a poté střídat nalévání tmavé a světlé směsi.

Reklama

Ingredience

Do 1/3

Do 2/3

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Hmota by měla být po vyšlehání světlá. Postupně zašleháme olej a zakysanou smetanu.
2.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do šlehače. Snížíme otáčky.
3.
Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do třetiny vmícháme kakao a přidáme trochu mléka, aby šla směs dobře rozmíchat.
4.
Do druhé části vmícháme vanilkový pudink.
5.
Vléváme do bábovkové formy, střídavě světlé těsto a tmavé těsto.
6.
Pečeme na horkovzduch 160 °C asi 50 min.
7.
Necháme vychladnout a pocukrujeme.

Od: Iva V, 24.4.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
3 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
278.26 kcal
Protein
4.74 g
Sacharidy
z toho cukr
29.54 g
14.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.94 g
3.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama