Bábovka se zakysanou smetanou

K nedělnímu odpoledni jistě patří šálek kávy nebo čaje a vonící bábovka. Je rychlá, jednoduchá, vypadá a chutná skvěle. Zkuste přidat zakysanou smetanu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse ušleháme do pěny cukr a vejce. Šleháme dlouze, hmota musí být téměř bílá. Přidáme mléko a smetanu. Znovu šleháme.
2.
Přilejeme olej a zašleháme. V jiné míse promícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme k těstu. Promíchat nejlépe vařečkou nebo na menší rychlost.
3.
¾ těsta nelejeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Do poslední části vmícháme kakao a přilejeme tmavé těsto do formy k těstu světlému. Při nalévání otáčíme, abychom měli tmavé těsto přilité rovnoměrně.
4.
Pečeme na program horký vzduch, 200 °C, asi jednu hodinu. Vyklopíme a pocukrujeme.

Od: Ráďa 78, 27.2.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Kategorie: dezert, česká, snídaně, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
384.05 kcal
Protein
6.98 g
Sacharidy
z toho cukr
58.26 g
28.61 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.68 g
2.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí