Sněhová bábovka
Krásně nadýchaná dvoubarevná bábovka, která je jednoduchá na přípravu. Vydrží dlouho čerstvá. Je skvělá na svačinku a k odpolední kávě.
Ingredience (15 x porce)
    
    
        - 
            
                        
            
        
 
        - 
            
                        
            
        
 
        - 
            
                        
            
        
 
        - 
            
                        
            
        
 
        - 
            
                        
            
        
 
        - 
            
                        
            
        
 
        - 
            
                        
            
        
 
    
Postup přípravy
        - Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, můžeme přidat špetku soli.
 
        - Do žloutků pomalu přidáváme cukr a šleháme do pěny, jakmile je směs příliš hustá, přiléváme mléko. Takto zašleháme veškerý cukr. Promícháme s olejem.
 
        - Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k vajíčkům. Nakonec do směsi opatrně a rychle zamícháme sníh.
 
        - Nalejeme do formy na bábovku, silikonovou netřeba vymazávat. ¼ těsta necháme v míse.
 
        - Do zbylého těsta dáme kakao a zamícháme. Vlijeme do bábovky a můžeme špejlí trochu rozmíchat.
 
        - Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
 
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 246.69 kcal |
Protein: 3.81 g |
Sacharidy: 37.66 g |
z toho cukr: 19.25 g |
Tuk: 8.93 g |
z toho nas. MK: 1.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2488-snehova-babovka