Sněhová bábovka

Krásně nadýchaná dvoubarevná bábovka, která je jednoduchá na přípravu. Vydrží dlouho čerstvá. Je skvělá na svačinku a k odpolední kávě.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, můžeme přidat špetku soli.
  2. Do žloutků pomalu přidáváme cukr a šleháme do pěny, jakmile je směs příliš hustá, přiléváme mléko. Takto zašleháme veškerý cukr. Promícháme s olejem.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k vajíčkům. Nakonec do směsi opatrně a rychle zamícháme sníh.
  4. Nalejeme do formy na bábovku, silikonovou netřeba vymazávat. ¼ těsta necháme v míse.
  5. Do zbylého těsta dáme kakao a zamícháme. Vlijeme do bábovky a můžeme špejlí trochu rozmíchat.
  6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 242.37 kcal | Protein: 4.46 g | Sacharidy: 36.19 g | z toho cukr: 19.30 g | Tuk: 9.06 g | z toho nas. MK: 1.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2488-snehova-babovka