Sněhová bábovka
Krásně nadýchaná dvoubarevná bábovka, která je jednoduchá na přípravu. Vydrží dlouho čerstvá. Je skvělá na svačinku a k odpolední kávě.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, můžeme přidat špetku soli.
- Do žloutků pomalu přidáváme cukr a šleháme do pěny, jakmile je směs příliš hustá, přiléváme mléko. Takto zašleháme veškerý cukr. Promícháme s olejem.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k vajíčkům. Nakonec do směsi opatrně a rychle zamícháme sníh.
- Nalejeme do formy na bábovku, silikonovou netřeba vymazávat. ¼ těsta necháme v míse.
- Do zbylého těsta dáme kakao a zamícháme. Vlijeme do bábovky a můžeme špejlí trochu rozmíchat.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 242.37 kcal |
Protein: 4.46 g |
Sacharidy: 36.19 g |
z toho cukr: 19.30 g |
Tuk: 9.06 g |
z toho nas. MK: 1.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2488-snehova-babovka