Hrnková bábovka s kousky čokolády

Oblíbená bábovka, ve které vynikne kakao a kousky čokolády. Je tak jednoduchá na přípravu, že ji u nás pečou děti. Množství se měří na hrnky, použijte hrnek s objemem 250 ml. Hotovou bábovku můžete pocukrovat nebo polít polevou.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce dejte šlehat do mixéru s cukry. Důkladně vyšlehejte do pěny. Poté přidejte olej a mléko.
2.
Dokud se hmota šlehá, nakrájejte čokoládu na větší kousky nebo si připravte cukrářské čokoládové pecičky. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte se směsí v mixéru.
3.
70 % směsi dejte do bábovkové formy do zbytku vmíchejte kakao. Vlijte do bábovkové formy a lehounce zamíchejte čokoládové pecičky nebo kousky čokolády.
4.
Pečte na 170 °C asi 50 minut. Vyklopte až po úplném vychladnutí.

Od: Ráďa 78, 10.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
45 min vaření
3 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
267.03 kcal
Protein
4.22 g
Sacharidy
z toho cukr
36.89 g
23.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.41 g
3.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama