Císařská bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Císařská bábovka s lískovými ořechy, rozinkami a čokoládou je klasický sladký dezert, který spojuje tradiční chutě s jemnou vůní oříšků a rozinek. Čokoládová poleva na povrchu dodává bábovce extra sladkost a dokonalou tečku na závěr. Skvělá volba pro rodinné oslavy nebo víkendové mlsání.
Reklama
Ingredience
Poleva
Postup přípravy
1.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko a olej a promícháme.
2.
Prosejeme hladkou mouku a prášek do pečiva, poté zapracujeme do směsi.
3.
Ořechy, rozinky a hořkou čokoládu přidáme do těsta a jemně zamícháme.
4.
Vymažeme formu na bábovku olejem nebo máslem a vysypeme moukou.
5.
Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40-45 minut, dokud špejli nevytáhneme suchou.
6.
Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu se smetanou ve vodní lázni a promícháme.
7.
Hotovou bábovku necháme vychladnout a poté ji polijeme čokoládovou polevou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
554.47 kcal |
Protein |
9.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.46 g
29.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.87 g
8.71 g
|
Reklama
Reklama