Oblíbená bábovka, ve které vynikne kakao a kousky čokolády. Je tak jednoduchá na přípravu, že ji u nás pečou děti. Množství se měří na hrnky, použijte hrnek s objemem 250 ml. Hotovou bábovku můžete pocukrovat nebo polít polevou.
Ingredience (15 x porce)
nebo
Postup přípravy
Vejce dejte šlehat do mixéru s cukry. Důkladně vyšlehejte do pěny. Poté přidejte olej a mléko.
Dokud se hmota šlehá, nakrájejte čokoládu na větší kousky nebo si připravte cukrářské čokoládové pecičky. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte se směsí v mixéru.
70 % směsi dejte do bábovkové formy do zbytku vmíchejte kakao. Vlijte do bábovkové formy a lehounce zamíchejte čokoládové pecičky nebo kousky čokolády.
Pečte na 170 °C asi 50 minut. Vyklopte až po úplném vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 267.03 kcal |
Protein: 4.22 g |
Sacharidy: 36.89 g |
z toho cukr: 23.37 g |
Tuk: 11.41 g |
z toho nas. MK: 3.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4038-hrnkova-babovka-s-kousky-cokolady