Hrnková bábovka s kousky čokolády

Oblíbená bábovka, ve které vynikne kakao a kousky čokolády. Je tak jednoduchá na přípravu, že ji u nás pečou děti. Množství se měří na hrnky, použijte hrnek s objemem 250 ml. Hotovou bábovku můžete pocukrovat nebo polít polevou.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce dejte šlehat do mixéru s cukry. Důkladně vyšlehejte do pěny. Poté přidejte olej a mléko.
  2. Dokud se hmota šlehá, nakrájejte čokoládu na větší kousky nebo si připravte cukrářské čokoládové pecičky. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte se směsí v mixéru.
  3. 70 % směsi dejte do bábovkové formy do zbytku vmíchejte kakao. Vlijte do bábovkové formy a lehounce zamíchejte čokoládové pecičky nebo kousky čokolády.
  4. Pečte na 170 °C asi 50 minut. Vyklopte až po úplném vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 267.03 kcal | Protein: 4.22 g | Sacharidy: 36.89 g | z toho cukr: 23.37 g | Tuk: 11.41 g | z toho nas. MK: 3.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4038-hrnkova-babovka-s-kousky-cokolady