Šlehačková hrnková bábovka

K nedělní kávě není nic lepšího než vláčná bábovka, kterou máte "raz dva" hotovou.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 190°C.
  2. DO větší mísy dáme celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut.
  3. Do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a šleháme další 3 minuty.
  4. Nakonec si promícháme kypřicí prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta si dáme stranou a vmícháme do ní kakao.
  5. Do formy na bábovku nalijeme polovinu těsta bez kakaa, následně celou část s kakaem a nakonec druhou polovinu bez kakaa.
  6. Bábovku dáme péct na 20 minut na 150° a následně zvýšíme na 180° a pečeme dalších 20-30 minut. Záleží však na tom, jak vaše trouba peče. Zkoušíme špejlí.
  7. Hotovou bábovku můžeme třeba posypat cukrem či polít čokoládovou polevou - já většinou podávám bábovku bez cukru i polevy. :-) Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 355.93 kcal | Protein: 4.37 g | Sacharidy: 36.66 g | z toho cukr: 18.77 g | Tuk: 21.38 g | z toho nas. MK: 6.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3718-slehackova-hrnkova-babovka