Bábovka dvou barev

Očekáváte návštěvu nebo chcete přinést něco dobrého kamarádce ke kávičce? Vsaďte na bábovku.

Ingredience (16 x porce)

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidáme olej, vodu, nastrouhanou citrónovou kůru z půlky důkladně omytého citrónu a zašleháme.
  2. Přidáme prosátou hladkou i polohrubou mouku s polovinou balíčku kypřícího prášku. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta. Do jedné třetiny těsta přidáme kakao. Množství nechám na vás, někdo raději méně, někdo více.
  3. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní nejprve světlé těsto a poté kakaové. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi hodinku. Necháme zchladnout a vyklopíme. Nakonec pocukrujeme a můžeme podávat. Bábovka je nadýchaná a vláčná.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 205.39 kcal | Protein: 3.06 g | Sacharidy: 27.65 g | z toho cukr: 16.47 g | Tuk: 9.20 g | z toho nas. MK: 1.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4543-babovka-dvou-barev