Dvoubarevná bábovka s majonézou a rumem

Bábovka dvou barev, dvou chutí a vůní. Do tmavé části se míchá kakao a rum, do světlé části vanilkový cukr. Máslo se postará o to, že bábovka není suchá a vydrží dlouho měkká.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo nechejte dostatečně změknout nebo jej rozehřejte. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva.
2.
Vše ostatní kromě kakaa, rumu a vanilkového cukru ušlehejte do pěny. Přidejte i změklé máslo. Smíchejte s moukou.
3.
Z těsta oddělte ¼ a do ní vmíchejte rum a kakao.
4.
Do světlé části vmíchejte vanilkový cukr. Do formy nejprve nalijte světlou část a následně tmavé těsto.
5.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Od: Ráďa 78, 8.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
254.28 kcal
Protein
2.78 g
Sacharidy
z toho cukr
30.53 g
20.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.24 g
4.41 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama