Dvoubarevná bábovka s majonézou a rumem

Bábovka dvou barev, dvou chutí a vůní. Do tmavé části se míchá kakao a rum, do světlé části vanilkový cukr. Máslo se postará o to, že bábovka není suchá a vydrží dlouho měkká.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Máslo nechejte dostatečně změknout nebo jej rozehřejte. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva.
  2. Vše ostatní kromě kakaa, rumu a vanilkového cukru ušlehejte do pěny. Přidejte i změklé máslo. Smíchejte s moukou.
  3. Z těsta oddělte ¼ a do ní vmíchejte rum a kakao.
  4. Do světlé části vmíchejte vanilkový cukr. Do formy nejprve nalijte světlou část a následně tmavé těsto.
  5. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 254.28 kcal | Protein: 2.78 g | Sacharidy: 30.53 g | z toho cukr: 20.23 g | Tuk: 13.24 g | z toho nas. MK: 4.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3707-dvoubarevna-babovka-s-majonezou-a-rumem