Bábovka dvou barev, dvou chutí a vůní. Do tmavé části se míchá kakao a rum, do světlé části vanilkový cukr. Máslo se postará o to, že bábovka není suchá a vydrží dlouho měkká.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Máslo nechejte dostatečně změknout nebo jej rozehřejte. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva.
Vše ostatní kromě kakaa, rumu a vanilkového cukru ušlehejte do pěny. Přidejte i změklé máslo. Smíchejte s moukou.
Z těsta oddělte ¼ a do ní vmíchejte rum a kakao.
Do světlé části vmíchejte vanilkový cukr. Do formy nejprve nalijte světlou část a následně tmavé těsto.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 254.28 kcal |
Protein: 2.78 g |
Sacharidy: 30.53 g |
z toho cukr: 20.23 g |
Tuk: 13.24 g |
z toho nas. MK: 4.41 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3707-dvoubarevna-babovka-s-majonezou-a-rumem