Trojbarevný koláč

Sladký a velký koláč s barevnými pruhy v řezu. Místo meruňkového kompotu můžete použít jahodový a nahoru koláč ozdobit šlehačkou.

Ingredience (16 x porce)

2. vrstva

3. vrstva

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a mléko. Poté pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Vlijeme do velké dortové formy, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme na 170 stupňů asi 20 minut.
  3. Ke konci pečení připravíme pevný sníh z bílků. Do hotového sněhu zašleháme cukr. Množství cukru je možné regulovat, ochutnejte směs, někdo má radši sladší moučník, jiný méně. Sněhová vrstva je v moučníku chuťově výrazná, množství cukru si vyzkoušejte a přidávejte postupně. Hodí se i lžíce citrónové šťávy.
  4. Sněhovou vrstvu dáme na hotový korpus, rozetřeme a dáme zprudka zapéct na 200 stupňů. Pečeme jen pár minut, nahoře sníh zezlátne.
  5. Necháme vystydnout a připravíme krém. Do změklého másla zašleháme kompotované ovoce a směs přisladíme (zavařeniny jsou různě sladké, opět platí, množství cukru upravte). Natřeme na hotový koláč, uhladíme a dáme zatuhnout do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 222.01 kcal | Protein: 2.53 g | Sacharidy: 23.62 g | z toho cukr: 18.92 g | Tuk: 13.31 g | z toho nas. MK: 6.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2555-trojbarevny-kolac