Linecké cukroví

Linecké cukroví patří neodmyslitelně k vánocům stejně jako perníčky nebo vanilkové rohlíčky.

Ingredience (50 x porce)

na slepování

na posypání

Postup přípravy

  1. Prosijeme si mouku, cukr, přidáme po kouskách změklý tuk a začneme zpracovávat těsto. Nakonec přidáme žloutky a citrónovou kůru.
  2. Těsto necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.
  3. Poté si vyválíme akorát silný plát, ne moc tenký, aby nám cukroví nepraskalo a vykrajujeme srdíčka, kolečka, hvězdičky, atd. Musí nám k sobě pasovat tvary bez otvoru a s otvorem.
  4. Pečeme na 180 stupňů dorůžova.
  5. Vychladlé kousky potom slepujeme marmeládou. Nejvhodnější je nějaká pikantní, kyselejší, linecká nebo rybízová.
  6. Nakonec sypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 92.13 kcal | Protein: 0.97 g | Sacharidy: 10.51 g | z toho cukr: 4.55 g | Tuk: 5.11 g | z toho nas. MK: 3.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2181-linecke-cukrovi