Slepované vánoční cukroví s jahodovou domácí výplní
Milujete slepované linecké pečivo a hledáte recept na jeho vylepšení nebo inovaci? Pak vyzkoušejte naše slepované vánoční cukroví s jahodovou domácí výplní, které provoní vaši kuchyň vanilkou, kardamomem a čerstvými jahodami. Cukroví je křehoučké a rozplývá se na jazyku. Dozdobit pak můžete čokoládou nebo nechat tak, záleží jen na vaší chuti. Přejeme dobrou chuť.
Ingredience (10 x porce)
Na přípravu jahodové náplně
Postup přípravy
Do mísy si připravíme mouku, mleté oříšky, sůl, prášek do pečení a kardamom a promícháme.
Do další mísy si připravíme máslo a cukr a třeme do hladka.
Následně přidáme vanilkový extrakt a vejce a promícháme a po vypracování pomalu přisypáváme připravenou mouku s mletými ořechy a vyhněteme do těsta.
Těsto rozdělíme na 2 kusy a vložíme do lednice na 2 hodiny.
Mezitím si připravíme jahodovou náplň. Jahody mohou být i zmražené
Jahody, cukr, citronovou šťávu a kardamom smícháme a necháme rozvařit do hustší hmoty. Můžete i rozmixovat mixérem, nebo jahody rozšlehat ručně na kaši.
Necháme vystydnout.
Připravené těsto vyndáme z lednice, rozválíme na válu a vykrajujeme požadované tvary vykrajovátky.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C a pečeme 10 min.
Po vyndání můžete pocukrovat, ozdobit čokoládou a slepit připravenou jahodovou směsí.
Necháme v lednici ztuhnout. Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 463.77 kcal |
Protein: 6.98 g |
Sacharidy: 50.35 g |
z toho cukr: 21.84 g |
Tuk: 25.68 g |
z toho nas. MK: 12.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2182-slepovane-vanocni-cukrovi-s-jahodovou-domaci-vyplni