Slepované perníčky

Ty nejlepší recepty vznikají většinou náhodou či omylem. A tak tomu bylo i u těchto perníčků, které měly být klasicky jen nazdobené sněhovou polevou, ale díky neustále se ucpávající zdobičce a nedostatku trpělivosti, jsem se rozhodla vzít 2 perníčky, slepit je k sobě marmeládou a nazdobit čokoládou a cukrovým sypáním.

Ingredience (100 x porce)

Na těsto

Na slepení

Na zdobení

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těsto ručně zpracujeme do těsta, které necháme přes noc uležet v lednici. Těsto může být trochu lepivé - po uležení se s ním ale bude pracovat dobře.
  2. Na druhý den si těsto po částech vyválíme na cca 3-4 mm vysoký plát a vykrajujeme libovolné tvary (ideálně kolečka, hvězdičky, srdíčka, vločky, stromečky - zkrátka takové aby šly slepovat k sobě).
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 150°C asi 20 minut - záleží na síle trouby, takže raději často kontrolujeme.
  4. Vychladlé perníčky slepujeme k sobě libovolnou marmeládou.
  5. Když máme všechny perníčky poslepované, přichází čas na čokoládu. Můžeme klidně zase pár dní počkat, záleží na vašich časových možnostech či náladě. :-)
  6. Čokoládu na vaření si roztopíme ve vodní lázní a pomocí lžičky pak cákáme na perníčky, které máme vyskládané např. na plechu. Pozor, aby nebyly perníčky moc natlačené na sobě - čokoláda by pak zatuhla a museli byste od sebe perníčky odlamovat, což samozřejmě chuti neubere, ale nevypadá to už tak hezky.
  7. Na závěr - na ještě nezatuhlou čokoládu, nasypeme libovolné množství libovolného cukrového posypu na dozdobení. Perníčky jsou díky marmeládě vždy měkké.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 73.84 kcal | Protein: 1.26 g | Sacharidy: 11.80 g | z toho cukr: 5.44 g | Tuk: 2.22 g | z toho nas. MK: 1.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3719-slepovane-pernicky