Perníčky polévané čokoládou

Tradiční vánoční perníčky jsou oblíbenou dobrotou, méně oblíbené je jejich zdobení. Vyzkoušejte polévání čokoládou. Perníčky budou výborné a ozdobené za pár chvil. Pokud perníčky správně upečete, budou po upečení hned měkké. Perníčky se pečou méně než 10 minut, jakmile na plechu nabydou (nafouknou se) stačí 2 minuty a hned vyndávejte perníčky z trouby. Spodní strana perníčku musí zůstat světlá.

Ingredience (100 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse smícháme med se změklým máslem, cukrem a perníkovým kořením. Měla by nám vzniknout hustá kaše. Po kuse zapracujeme vejce.
  2. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi. Nakonec dopracujeme v ruce. Množství mouky regulujte, aby těsto nelepilo. Záleží na kvalitě másla, medu i velikosti vajec.
  3. Těsto se hněte ručně na vále, stále zabalujte a znovu stlačujte. Jakmile máte kompaktní a nelepivou hmotu, uložte jej do sáčku do lednice do druhého dne.
  4. Před vykrajováním nechejte hodinu na kuchyňské lince. Oddělte díl a na pomoučeném vále vytvarujte kruh o výšce asi 2 mm.
  5. Vykrajujte perníčky a skládejte na sádlem vymazaný plech nebo plech s pečícím papírem.
  6. Můžete potřít rozšlehaným vejcem, ale není to nutné. Pečte na 200 °C asi 7 až 10 minut.
  7. Hotové nechejte vychládnout a polévejte rozehřátou čokoládou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 114.39 kcal | Protein: 1.93 g | Sacharidy: 19.86 g | z toho cukr: 9.27 g | Tuk: 2.80 g | z toho nas. MK: 1.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3304-pernicky-polevane-cokoladou