Výborný perník s čokoládovou polevou hotový za necelou hodinku zvládne každý a zachutná celé rodině. Provoňte sladce svou kuchyň a sledujte, jak rychle perník zmizí ze stolu. Vyzkoušejte jednoduchý hrníčkový recept.
Ingredience (8 x porce)
Na těsto
Náplň a poleva
Postup přípravy
Nejprve smícháme cukr a vejce v mixéru, nebo vytřeme v míse do hladka.
Poté přidáme mléko, rum, olej a promícháme.
Nakonec přimícháme mouku, perník do pečení, skořici, kakao a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme cca 30-40 min.
Jakmile je perník hotový, necháme ho vychladnout, rozřízneme na polovinu a namažeme marmeládou.
Rozehřejeme si čokoládovou polevu, potřeme s ní povrch perníku a necháme vychladnout a ztuhnout v lednici cca 30 min.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 401.21 kcal |
Protein: 6.86 g |
Sacharidy: 72.49 g |
z toho cukr: 44.96 g |
Tuk: 16.87 g |
z toho nas. MK: 6.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2745-hrnickovy-recept-na-pernik-s-cokoladovou-polevou