Hrníčkový recept na perník s čokoládovou polevou

Výborný perník s čokoládovou polevou hotový za necelou hodinku zvládne každý a zachutná celé rodině. Provoňte sladce svou kuchyň a sledujte, jak rychle perník zmizí ze stolu. Vyzkoušejte jednoduchý hrníčkový recept.

Ingredience (8 x porce)

Na těsto

Náplň a poleva

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme cukr a vejce v mixéru, nebo vytřeme v míse do hladka.
  2. Poté přidáme mléko, rum, olej a promícháme.
  3. Nakonec přimícháme mouku, perník do pečení, skořici, kakao a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Předehřejeme si troubu na 180 °C a těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme cca 30-40 min.
  5. Jakmile je perník hotový, necháme ho vychladnout, rozřízneme na polovinu a namažeme marmeládou.
  6. Rozehřejeme si čokoládovou polevu, potřeme s ní povrch perníku a necháme vychladnout a ztuhnout v lednici cca 30 min.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 401.21 kcal | Protein: 6.86 g | Sacharidy: 72.49 g | z toho cukr: 44.96 g | Tuk: 16.87 g | z toho nas. MK: 6.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2745-hrnickovy-recept-na-pernik-s-cokoladovou-polevou