Perník s čokoládou a rybízovým džemem

Perník si můžete připravovat s různými obměnami, tentokrát jsem ho vytunila kousky kvalitní čokolády.

Reklama

Ingredience

na upečený perník

na vymazání plechu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Prosijeme si mouku, cukr, kakao, přidáme prášek do perníku a promícháme.
2.
Přidáme mléko, olej, vejce a vypracujeme hladké těsto.
3.
Nastrouháme si oloupané jablko, které vmícháme do perníkového těsta a vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
4.
Hořkou čokoládu si nalámeme na malé kousky a nepravidelně poklademe po povrchu.
5.
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220 stupňů cca 15 minut.
6.
Upečený perník necháme vychladnout, potřeme rybízovou marmeládou a posypeme mletými ořechy.
7.
Perník je vláčný, nedrobí se a není dusivý.

Od: Šárka75, 2.2.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
15 min vaření
40 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
232.19 kcal
Protein
4.04 g
Sacharidy
z toho cukr
28.15 g
12.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.20 g
2.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama