Perník s čokoládou a rybízovým džemem

Perník si můžete připravovat s různými obměnami, tentokrát jsem ho vytunila kousky kvalitní čokolády.

Ingredience (20 x porce)

na upečený perník

na vymazání plechu

Postup přípravy

  1. Prosijeme si mouku, cukr, kakao, přidáme prášek do perníku a promícháme.
  2. Přidáme mléko, olej, vejce a vypracujeme hladké těsto.
  3. Nastrouháme si oloupané jablko, které vmícháme do perníkového těsta a vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
  4. Hořkou čokoládu si nalámeme na malé kousky a nepravidelně poklademe po povrchu.
  5. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220 stupňů cca 15 minut.
  6. Upečený perník necháme vychladnout, potřeme rybízovou marmeládou a posypeme mletými ořechy.
  7. Perník je vláčný, nedrobí se a není dusivý.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 232.19 kcal | Protein: 4.04 g | Sacharidy: 28.15 g | z toho cukr: 12.60 g | Tuk: 11.20 g | z toho nas. MK: 2.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2966-pernik-s-cokoladou-a-rybizovym-dzemem