Perník s čokoládou a rybízovým džemem
Perník si můžete připravovat s různými obměnami, tentokrát jsem ho vytunila kousky kvalitní čokolády.
Ingredience (20 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
na upečený perník
-
-
na vymazání plechu
-
-
Postup přípravy
- Prosijeme si mouku, cukr, kakao, přidáme prášek do perníku a promícháme.
- Přidáme mléko, olej, vejce a vypracujeme hladké těsto.
- Nastrouháme si oloupané jablko, které vmícháme do perníkového těsta a vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
- Hořkou čokoládu si nalámeme na malé kousky a nepravidelně poklademe po povrchu.
- Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220 stupňů cca 15 minut.
- Upečený perník necháme vychladnout, potřeme rybízovou marmeládou a posypeme mletými ořechy.
- Perník je vláčný, nedrobí se a není dusivý.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 232.19 kcal |
Protein: 4.04 g |
Sacharidy: 28.15 g |
z toho cukr: 12.60 g |
Tuk: 11.20 g |
z toho nas. MK: 2.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2966-pernik-s-cokoladou-a-rybizovym-dzemem