Netradiční bábovka s výbornou náplní. Vydrží dlouho vláčná a chutná i bez dalšího cukrování. Použijte spíše kyselejší jablka.
Ingredience (10 x porce)
Později přidat
Postup přípravy
Jablka zbavíme slupek a jader. Nakrájíme na kostičky a zasypeme cukrem. Zalijeme olejem a promícháme.
Přidáme vanilkový cukr, rozinky, skořici, mléko a ořechy. Dobře promícháme a necháme několik hodin v lednici. Občas promícháme, když se jdeme podívat do lednice.
Ke směsi následně vmícháme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do formy na bábovku.
Pečeme na 180 °C asi 60 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 457.98 kcal |
Protein: 7.16 g |
Sacharidy: 64.36 g |
z toho cukr: 37.45 g |
Tuk: 18.82 g |
z toho nas. MK: 2.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2808-jablecna-babovka-s-rozinkami-a-orechy