Šťavnatá jablková bábovka s bílou čokoládou

Šťavnatá jablková bábovka s bílou čokoládou je lahodný dezert, který kombinuje jemnou sladkost bílé čokolády s osvěžující chutí jablek. Ideální k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po obědě.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 170 °C (horkovzduch) nebo 180 °C.
2.
Máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny.
3.
Přidáváme po jednom vejci, vždy dobře zašleháme.
4.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi, promícháme do hladkého těsta.
5.
Vmícháme nakrájená jablka a nasekanou bílou čokoládu.
6.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.
7.
Pečeme 50–60 minut, kontrolujeme špejlí.
8.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout a pak ji vyklopíme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 1.9.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
528.90 kcal
Protein
7.62 g
Sacharidy
z toho cukr
73.66 g
44.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.06 g
13.02 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama