Šťavnatá jablková bábovka s bílou čokoládou
Šťavnatá jablková bábovka s bílou čokoládou je lahodný dezert, který kombinuje jemnou sladkost bílé čokolády s osvěžující chutí jablek. Ideální k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po obědě.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 170 °C (horkovzduch) nebo 180 °C.
2.
Máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny.
3.
Přidáváme po jednom vejci, vždy dobře zašleháme.
4.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi, promícháme do hladkého těsta.
5.
Vmícháme nakrájená jablka a nasekanou bílou čokoládu.
6.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.
7.
Pečeme 50–60 minut, kontrolujeme špejlí.
8.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout a pak ji vyklopíme.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
528.90 kcal |
Protein |
7.62 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
73.66 g
44.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.06 g
13.02 g
|
Reklama
Reklama