Šťavnatá jablková bábovka s bílou čokoládou

Šťavnatá jablková bábovka s bílou čokoládou je lahodný dezert, který kombinuje jemnou sladkost bílé čokolády s osvěžující chutí jablek. Ideální k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po obědě.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 170 °C (horkovzduch) nebo 180 °C.
  2. Máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny.
  3. Přidáváme po jednom vejci, vždy dobře zašleháme.
  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi, promícháme do hladkého těsta.
  5. Vmícháme nakrájená jablka a nasekanou bílou čokoládu.
  6. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.
  7. Pečeme 50–60 minut, kontrolujeme špejlí.
  8. Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout a pak ji vyklopíme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 528.90 kcal | Protein: 7.62 g | Sacharidy: 73.66 g | z toho cukr: 44.80 g | Tuk: 22.06 g | z toho nas. MK: 13.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4613-stavnata-jablkova-babovka-s-bilou-cokoladou