Šťavnatá jablková bábovka s bílou čokoládou je lahodný dezert, který kombinuje jemnou sladkost bílé čokolády s osvěžující chutí jablek. Ideální k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po obědě.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 170 °C (horkovzduch) nebo 180 °C.
Máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny.
Přidáváme po jednom vejci, vždy dobře zašleháme.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi, promícháme do hladkého těsta.
Vmícháme nakrájená jablka a nasekanou bílou čokoládu.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.
Pečeme 50–60 minut, kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout a pak ji vyklopíme.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 528.90 kcal |
Protein: 7.62 g |
Sacharidy: 73.66 g |
z toho cukr: 44.80 g |
Tuk: 22.06 g |
z toho nas. MK: 13.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4613-stavnata-jablkova-babovka-s-bilou-cokoladou