Skvělá jablečná bábovka s jogurtem
Upečte si z jablek něco jiného než štrúdl. Jogurtová bábovka s čerstvými jablky vás nadchne. Díky jogurtu má velmi jemnou chuť i konzistenci. Jablka jí zase dávají specifickou vůni.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejdříve oloupejte jablka, která potom nastrouhejte na jemno.
2.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny a postupně k nim přidávejte jogurt, olej, rum, mouku a prášek do pečiva. Průběžně míchejte, ať se těsto nesrazí.
3.
Ze zbylých bílků vyšlehejte sníh. Po částech ho opatrně zašlehávejte do těsta, tak aby bylo pěkně nadýchané. Nechte chvíli odpočinout a předehřejte troubu na 200 °C.
4.
Poté vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji trochou mouky. Nalijte do ní těsto a pečte zhruba 50 minut na 160 °C. Díky pomalejšímu pečení bábovka krásně zezlátne a nespálí se.
5.
Tip: Připravte si k bábovce teplý přeliv z letního ovoce. Můžete použít to, co doma zrovna máte. Broskve, nektarinky, rybíz, ostružiny, ale i mražené zásoby. Ovoce pokrájené na kousky dejte na chvíli povařit do malého množství vody. Poté slijte většinu tekutiny. Ovoce se zbylou vodou rozmixujte a případně doslaďte cukrem nebo medem. Bábovku podávejte přelitou teplou omáčkou.
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 50 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | dezert, česká, vegetariánské |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
298.09 kcal |
Protein |
5.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.34 g
20.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.42 g
2.05 g
|