Skvělá jablečná bábovka s jogurtem

  • Přidat foto

Upečte si z jablek něco jiného než štrúdl. Jogurtová bábovka s čerstvými jablky vás nadchne. Díky jogurtu má velmi jemnou chuť i konzistenci. Jablka jí zase dávají specifickou vůni.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve oloupejte jablka, která potom nastrouhejte na jemno.
2.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny a postupně k nim přidávejte jogurt, olej, rum, mouku a prášek do pečiva. Průběžně míchejte, ať se těsto nesrazí.
3.
Ze zbylých bílků vyšlehejte sníh. Po částech ho opatrně zašlehávejte do těsta, tak aby bylo pěkně nadýchané. Nechte chvíli odpočinout a předehřejte troubu na 200 °C.
4.
Poté vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji trochou mouky. Nalijte do ní těsto a pečte zhruba 50 minut na 160 °C. Díky pomalejšímu pečení bábovka krásně zezlátne a nespálí se.
5.
Tip: Připravte si k bábovce teplý přeliv z letního ovoce. Můžete použít to, co doma zrovna máte. Broskve, nektarinky, rybíz, ostružiny, ale i mražené zásoby. Ovoce pokrájené na kousky dejte na chvíli povařit do malého množství vody. Poté slijte většinu tekutiny. Ovoce se zbylou vodou rozmixujte a případně doslaďte cukrem nebo medem. Bábovku podávejte přelitou teplou omáčkou.

Od: Barbora, 28.12.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
298.09 kcal
Protein
5.61 g
Sacharidy
z toho cukr
42.34 g
20.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.42 g
2.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí