Jablečný koláč se skořicí

Voňavý jablečný koláč se skořicí je ideální pro zimní období. Vaši kuchyň provoní skořicí a vanilkou. V případě, že máte doma starší jablíčka a přemýšlíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte recept na tento báječný jablečný koláč se skořicí. Příprava je rychlá a chutná skvěle.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte máslo a nechte ho změknout. Poté ho smíchejte s cukrem.
2.
Postupně přidávejte vejce, mouku, mléko, skořici a kypřící prášek a rozmíchejte na hladké těsto.
3.
Připravte si dortovou formu, vymažte ji a vysypte strouhankou a těsto do ní nalijte.
4.
Jablka očistěte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky, které dokola poskládejte na těsto.
5.
Nakonec jablka posypejte vanilkovým a skořicovým cukrem.
6.
Troubu si rozehřejte na 180 °C a vložte do ní formu s koláčem a pečte cca 40 min do zlatova.
7.
Nakonec posypte moučkovým cukrem, nechte vychladnout a můžete podávat k snídani i svačině.

Od: Marie, 11.1.2021

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, snídaně, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
461.48 kcal
Protein
6.94 g
Sacharidy
z toho cukr
67.72 g
44.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.04 g
10.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí