Voňavý jablečný koláč se skořicí je ideální pro zimní období. Vaši kuchyň provoní skořicí a vanilkou. V případě, že máte doma starší jablíčka a přemýšlíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte recept na tento báječný jablečný koláč se skořicí. Příprava je rychlá a chutná skvěle.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravte máslo a nechte ho změknout. Poté ho smíchejte s cukrem.
Postupně přidávejte vejce, mouku, mléko, skořici a kypřící prášek a rozmíchejte na hladké těsto.
Připravte si dortovou formu, vymažte ji a vysypte strouhankou a těsto do ní nalijte.
Jablka očistěte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky, které dokola poskládejte na těsto.
Nakonec jablka posypejte vanilkovým a skořicovým cukrem.
Troubu si rozehřejte na 180 °C a vložte do ní formu s koláčem a pečte cca 40 min do zlatova.
Nakonec posypte moučkovým cukrem, nechte vychladnout a můžete podávat k snídani i svačině.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 461.48 kcal |
Protein: 6.94 g |
Sacharidy: 67.72 g |
z toho cukr: 44.67 g |
Tuk: 18.04 g |
z toho nas. MK: 10.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2937-jablecny-kolac-se-skorici