Křupavý jablečný koláč
Voňavý koláč plný jablek a skořice. Je krásně svěží a vydrží dlouho vláčný.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
-
Zapečený sníh
-
-
Postup přípravy
- Žloutky oddělíme od bílků. 3 žloutky dáme šlehat do mixéru s cukrem. Dlouze šleháme, hmota musí být úplně bílá.
- Snížíme rychlost šlehání a opatrně přimícháme mouku.
- V jiné míse ušleháme sníh ze 6 bílků. Polovinu hotového sněhu vmícháme do těsta.
- Opatrně převalujeme přes mouku, těsto musí být nadýchané.
- Rozetřeme v tenké vrstvě do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
- Dáme péct na 180 stupňů na 15 minut.
- Připravíme si nakrájené plátky jablek a v misce smícháme vanilkový cukr se skořicí.
- Druhou polovinu sněhu smícháme s cukrem.
- Na hotový, a ještě teplý korpus dáme jablka, posypeme je cukrem se skořicí a přikryjeme sněhem s cukrem.
- Troubu dáme na 210 stupňů a dáme zapéct na asi 5 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 206.04 kcal |
Protein: 4.13 g |
Sacharidy: 43.05 g |
z toho cukr: 36.87 g |
Tuk: 1.74 g |
z toho nas. MK: 0.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1778-krupavy-jablecny-kolac