Křupavý jablečný koláč

Voňavý koláč plný jablek a skořice. Je krásně svěží a vydrží dlouho vláčný.

Ingredience (8 x porce)

Zapečený sníh

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. 3 žloutky dáme šlehat do mixéru s cukrem. Dlouze šleháme, hmota musí být úplně bílá.
  2. Snížíme rychlost šlehání a opatrně přimícháme mouku.
  3. V jiné míse ušleháme sníh ze 6 bílků. Polovinu hotového sněhu vmícháme do těsta.
  4. Opatrně převalujeme přes mouku, těsto musí být nadýchané.
  5. Rozetřeme v tenké vrstvě do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
  6. Dáme péct na 180 stupňů na 15 minut.
  7. Připravíme si nakrájené plátky jablek a v misce smícháme vanilkový cukr se skořicí.
  8. Druhou polovinu sněhu smícháme s cukrem.
  9. Na hotový, a ještě teplý korpus dáme jablka, posypeme je cukrem se skořicí a přikryjeme sněhem s cukrem.
  10. Troubu dáme na 210 stupňů a dáme zapéct na asi 5 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 206.04 kcal | Protein: 4.13 g | Sacharidy: 43.05 g | z toho cukr: 36.87 g | Tuk: 1.74 g | z toho nas. MK: 0.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1778-krupavy-jablecny-kolac