Kefírová bábovka s hruškami

Chutná bábovka, kterou připravíte z hruškového kompotu. Hrušky jsou tužší, proto se k zapékání výborně hodí. Bábovka vyžaduje dlouhé pečení, dobu pečení není vhodné uspěchat.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kompotované hrušky nakrájíme na velmi drobné kousky.
2.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej a kefír. Zašleháme.
3.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Vmícháme do směsi v robotu a snížíme rychlost šlehání na minimum.
4.
Vypneme a vařechou vmícháme nakrájené hrušky.
5.
Dáme do bábovkové formy, pokud nemáte silikonovou je nutné ji vymazat a vysypat.
6.
Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu pod alobalem. Poté odklopíme a dopékáme asi 15 minut. Nakonec ještě můžeme nechat ve vypnuté troubě k úplnému dopečení.

Od: Iva V, 17.1.2021

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 15 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
241.44 kcal
Protein
4.18 g
Sacharidy
z toho cukr
36.60 g
22.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.81 g
1.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí