Velká kefírová buchta s ovocem

Jednoduše připravená ovocná buchta, která je krásně nadýchaná. Můžete přidat lžíci kakaa pro tmavší barvu. Podle druhu ovoce je možné přidat skořici.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a jedlou sodou. Necháme stranou.
2.
Rozšleháme vejce s cukry, dlouze šleháme. Přidáme změklou heru a kefír. Prošleháme. Smícháme s moukou a prošleháme v hladké těsto.
3.
Nalijeme na velký plech vyložený pečícím papírem. Poklademe kompotovaným ovocem.
4.
Pečeme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut. Jakmile je hotovo, necháme vychladnout.
5.
Přiklopíme druhým plechem a otočíme. Ovoce bude nahoře. Pocukrujeme a podáváme.

Od: Ráďa 78, 24.10.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
275.38 kcal
Protein
4.23 g
Sacharidy
z toho cukr
45.27 g
27.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.54 g
3.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama