Litá kynutá buchta s ovocem

Skvělý koláč z kynutého těsta. Je krásně nadýchaný, vláčný a vydrží dlouho svěží.

Reklama

Ingredience

Posypka

Na buchtu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mléko mírně přihřejeme, aby bylo vlažné a metličkou rozmícháme se lžící cukru, lžičkou mouky a kvasnicemi. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
2.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a změklým máslem do pěny. Přidáme citrónovou kůru.
3.
Poté přidáme kvásek a promícháme vařechou. Nakonec smícháme s moukou. Vznikne řidší těsto.
4.
Vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu a vmícháme do těsta. Zamícháme společně jen vařechou.
5.
Necháme alespoň 1 hodinu vykynout. Vykynuté těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a poklademe kompotovaným ovocem.
6.
Necháme 15 minut vykynout. Rozehřejeme troubu na 180 a smícháme drobenku. Drobenku promačkáme rukou a nasypeme na buchtu.
7.
Dáme péct na 30 minut.

Od: Iva V, 12.2.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
198.14 kcal
Protein
4.42 g
Sacharidy
z toho cukr
28.24 g
10.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.55 g
4.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama