Kynutá meruňková buchta

Meruňkových koláčů u nás nebylo nikdy dost, a proto jsme začali péct rovnou 2 plechy kynuté meruňkové buchty. Je vynikající.

Reklama

Ingredience

Drobenka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mléko mírně rozehřejeme se lžící mouky a lžící cukru. Promícháme, přidáme špetku soli. Rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Mezitím dáme do mixéru mouku a hnětačem začneme promíchávat.
2.
Přidáme hotový kvásek, vejce, cukr a změklé máslo. Dlouze a dobře propracujeme mixérem. Těsto nesmí lepit. Nakonec vmícháme rum.
3.
Dáme vykynout na teplé místo pod utěrku. Po prvním vykynutí znovu přemísíme a necháme znovu kynout.
4.
Poté si připravíme pečící papír, těsto rozdělíme na dvě části. Přímo na pečícím papíru vyválíme na velmi tenkou placku. Používám opravdu velké plechy, kdo má menší plech a těsto by bylo silné, raději rozdělit na 3 díly. Rozválené těsto by mělo být maximálně 1 cm vysoké.
5.
Poté rozdělíme tvaroh a ovoce nahoru.
6.
Smícháme drobenku a posypeme drobenkou.
7.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

Od: Iva V, 22.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
3 hod celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
185.91 kcal
Protein
4.52 g
Sacharidy
z toho cukr
26.62 g
9.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.33 g
3.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama