Třešňová buchta s tvarohem z pekáče

Výborná buchta, která hraje několika barvami. Nejlepší je s třešněmi nebo jahodami, drobné ovoce zůstává hezky na povrchu. Při přípravě v pekáči je buchta krásně vysoká, ale můžete použít i klasický hluboký plech.

Reklama

Ingredience

Tvarohové těsto

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si vypeckujeme třešně a nakrájíme na poloviny.
2.
Do robotu dáme ingredience na základní těsto. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, pak přidáme olej a mléko. Smícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva.
3.
V druhé míse vyšleháme tvarohové těsto. Vše smícháme a prošleháme šlehačem.
4.
Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou (nebo použijeme pečící papír) a troubu rozehřejeme na 180 °C.
5.
Nalijeme základní těsto do pekáče, 1/3 necháme. Do 1/3 vmícháme lžíci kakaa a nalijeme na první těsto cik-cak.
6.
Polijeme tvarohovým těstem a posypeme třešněmi. Dáme péct na 30 až 40 minut, před podáváním pocukrujeme.

Od: Iva V, 18.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
229.02 kcal
Protein
5.67 g
Sacharidy
z toho cukr
31.25 g
18.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.18 g
2.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama