Třešňová bublanina s kakaem

Nadýchaná bublanina plná slaďounkých třešní a provoněná citrónovou kůrou je výborný tip na víkendový dezert.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme žloutky a bílky. Bílky dáme šlehat s cukrem do mixéru a přidáme změklé máslo. Mezitím zbavíme třešně pecek, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí formu na koláč.
2.
Do mixéru přidáme mléko a kakao a zašleháme.
3.
V jiné míse ušleháme sníh z bílků, přidáme špetku soli. Snížíme rychlost mixéru a pomalu zamícháme mouku. Vypneme mixér a opatrně vmícháme sníh z bílků.
4.
Nalejeme do koláčové formy a poklademe třešněmi. Pečeme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.
5.
Před podáváním pocukrujeme.

Od: Iva V, 24.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
221.84 kcal
Protein
5.19 g
Sacharidy
z toho cukr
32.98 g
13.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.80 g
4.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama