Třešňová bublanina s kakaem

Nadýchaná bublanina plná slaďounkých třešní a provoněná citrónovou kůrou je výborný tip na víkendový dezert.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky dáme šlehat s cukrem do mixéru a přidáme změklé máslo. Mezitím zbavíme třešně pecek, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí formu na koláč.
  2. Do mixéru přidáme mléko a kakao a zašleháme.
  3. V jiné míse ušleháme sníh z bílků, přidáme špetku soli. Snížíme rychlost mixéru a pomalu zamícháme mouku. Vypneme mixér a opatrně vmícháme sníh z bílků.
  4. Nalejeme do koláčové formy a poklademe třešněmi. Pečeme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.
  5. Před podáváním pocukrujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 221.84 kcal | Protein: 5.19 g | Sacharidy: 32.98 g | z toho cukr: 13.29 g | Tuk: 7.80 g | z toho nas. MK: 4.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2209-tresnova-bublanina-s-kakaem