Třešňová buchta s tvarohem z pekáče

Výborná buchta, která hraje několika barvami. Nejlepší je s třešněmi nebo jahodami, drobné ovoce zůstává hezky na povrchu. Při přípravě v pekáči je buchta krásně vysoká, ale můžete použít i klasický hluboký plech.

Ingredience (20 x porce)

Tvarohové těsto

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Nejprve si vypeckujeme třešně a nakrájíme na poloviny.
  2. Do robotu dáme ingredience na základní těsto. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, pak přidáme olej a mléko. Smícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva.
  3. V druhé míse vyšleháme tvarohové těsto. Vše smícháme a prošleháme šlehačem.
  4. Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou (nebo použijeme pečící papír) a troubu rozehřejeme na 180 °C.
  5. Nalijeme základní těsto do pekáče, 1/3 necháme. Do 1/3 vmícháme lžíci kakaa a nalijeme na první těsto cik-cak.
  6. Polijeme tvarohovým těstem a posypeme třešněmi. Dáme péct na 30 až 40 minut, před podáváním pocukrujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 229.02 kcal | Protein: 5.67 g | Sacharidy: 31.25 g | z toho cukr: 18.55 g | Tuk: 9.18 g | z toho nas. MK: 2.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3339-tresnova-buchta-s-tvarohem-z-pekace