Hrníčková buchta s meruňkami a drobenkou

Hrníčkové měření a vážení je jednoduché, buchtu dokáží upéct i starší děti. Pokud budete péct namísto plechu v pekáči, bude buchta vysoká. Namísto meruněk můžete použít jakoukoliv jinou zavařeninu.

Reklama

Ingredience

Drobenka

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme v míse drobenku. Změklé máslo rukou promícháme s moukou a cukrem, důkladně promačkáme. Měli bychom spojit kouli, tu poté rozdrobíme na meruňky.
2.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva.
3.
Obě směsi spojíme a vléváme na plech nebo pekáč vyložený pečícím papírem.
4.
Poklademe meruňkami a sypeme drobenkou. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Od: Iva V, 25.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 35 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
112.70 kcal
Protein
1.57 g
Sacharidy
z toho cukr
15.98 g
8.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.64 g
1.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama