Hrníčková borůvková bublanina s drobenkou

Hledáte recept na výbornou nadýchanou borůvkovou bublaninu, za kterou vás bude celá rodina obdivovat a recept nebude na celé dopoledne? Zkuste jednoduchý hrníčkový recept na borůvkovou bublaninu s drobenkou a uvidíte, že než se otočíte, už nebude.

Ingredience

Náplň

Drobenka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, cukrem i vanilkovým cukrem a promícháme.
2.
Přidáme žloutky od vajec a z bílků vytvoříme sníh, který přimícháme až na úplný konec. K žloutkům přidáme mléko a vytvoříme hladké těsto.
3.
Nakonec přimícháme opatrně sníh z vyšlehaných bílků a nalijeme těsto na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč.
4.
Do těsta vyložíme borůvky a posypeme drobenkou.
5.
Drobenku vytvoříme tak, že všechny ingredience smícháme. Máslo by mělo být měkčí, aby se vám s ním dobře pracovalo.
6.
Pečeme v troubě na 180 °C cca 40 min až je povrch do zlatova. Přejeme dobrou chuť!

Od: Marie, 10.4.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
359.98 kcal
Protein
4.03 g
Sacharidy
z toho cukr
52.00 g
25.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.02 g
5.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.