Hroznová bublanina
Hroznová bublanina je jednoduchý a nadýchaný moučník, který v sobě spojuje sladkost hroznového vína a vláčnost piškotového těsta. Skvěle se hodí jako rychlý dezert ke kávě nebo odpolednímu čaji, a díky své nenáročnosti je ideální i pro začátečníky v pečení.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny.
3.
Přilijeme olej a mléko, opět krátce prošleháme.
4.
Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme hladké těsto.
5.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
6.
Rovnoměrně poklademe hroznovým vínem – celé kuličky lehce vmáčkneme do těsta.
7.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut dozlatova.
8.
Necháme vychladnout a můžeme pocukrovat.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
366.56 kcal |
Protein |
5.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.50 g
26.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.43 g
3.34 g
|
Reklama
Reklama