Hroznová bublanina

Hroznová bublanina je jednoduchý a nadýchaný moučník, který v sobě spojuje sladkost hroznového vína a vláčnost piškotového těsta. Skvěle se hodí jako rychlý dezert ke kávě nebo odpolednímu čaji, a díky své nenáročnosti je ideální i pro začátečníky v pečení.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny.
3.
Přilijeme olej a mléko, opět krátce prošleháme.
4.
Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme hladké těsto.
5.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
6.
Rovnoměrně poklademe hroznovým vínem – celé kuličky lehce vmáčkneme do těsta.
7.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut dozlatova.
8.
Necháme vychladnout a můžeme pocukrovat. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
366.56 kcal
Protein
5.72 g
Sacharidy
z toho cukr
51.50 g
26.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.43 g
3.34 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama