Hroznová bublanina je jednoduchý a nadýchaný moučník, který v sobě spojuje sladkost hroznového vína a vláčnost piškotového těsta. Skvěle se hodí jako rychlý dezert ke kávě nebo odpolednímu čaji, a díky své nenáročnosti je ideální i pro začátečníky v pečení.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 °C.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny.
Přilijeme olej a mléko, opět krátce prošleháme.
Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme hladké těsto.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Rovnoměrně poklademe hroznovým vínem – celé kuličky lehce vmáčkneme do těsta.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut dozlatova.
Necháme vychladnout a můžeme pocukrovat.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 366.56 kcal |
Protein: 5.72 g |
Sacharidy: 51.50 g |
z toho cukr: 26.89 g |
Tuk: 15.43 g |
z toho nas. MK: 3.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4587-hroznova-bublanina