Hroznová bublanina

Hroznová bublanina je jednoduchý a nadýchaný moučník, který v sobě spojuje sladkost hroznového vína a vláčnost piškotového těsta. Skvěle se hodí jako rychlý dezert ke kávě nebo odpolednímu čaji, a díky své nenáročnosti je ideální i pro začátečníky v pečení.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny.
  3. Přilijeme olej a mléko, opět krátce prošleháme.
  4. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme hladké těsto.
  5. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  6. Rovnoměrně poklademe hroznovým vínem – celé kuličky lehce vmáčkneme do těsta.
  7. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut dozlatova.
  8. Necháme vychladnout a můžeme pocukrovat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 366.56 kcal | Protein: 5.72 g | Sacharidy: 51.50 g | z toho cukr: 26.89 g | Tuk: 15.43 g | z toho nas. MK: 3.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4587-hroznova-bublanina